jpekker

KunstRAI 2023

De kunstredactie van Het Parool maakte een bijlage bij de 38ste editie van de KunstRAI, die plaatsvindt van woensdag 3 tot en met zondag 7 mei. Ik schreef onderstaand voorwoord.

U kunt voor de veiligheid uw portemonnee thuis laten, en gewoon genieten van al het moois dat de KunstRAI ook dit jaar weer te bieden heeft. Dat is namelijk nogal wat. De Europahal biedt onderdak aan een Beeldenplein en een presentatie van de creatieve Amsterdamse broedplaats WOW. De Backstage Academy toont werk van recent afgestudeerde kunstenaars van de Gerrit Rietveld Academie, in Focus Marokko presenteren vijf Marokkaanse galeries werk van hun kunstenaars.

Tijdens deze 38ste editie brengen circa 80 galerieën werk van grote namen én aanstormde talenten, van Carlijn Kingma, Carmen Schabracq en Sara Sejin Chang (Sara van der Heide) tot Andy Warhol, Anton Heyboer en Antoni Tàpies; van Jan Mankes, Jan Cremer, Jan Toorop en Jan Schoonhoven tot Jeroen Henneman en M.C. Escher, Bart van der Leck en Klaas Gubbels. Van tekeningen en boeken, fotografie en schilderkunst tot glaswerk, design en sieraden. Van de jonge garde en de grote, gevestigde namen tot de toegepaste kunst en de handel.

Misschien is het wijs om uw portemonnee wél mee te nemen. Dat hoeft echt niet te betekenen dat u de komende maanden op rantsoen moet; er is namelijk ook werk te koop voor heel bescheiden prijzen. Ik wens u veel kijk- én koopplezier!

De Paroolbijlage is hier te downloaden; de artikelen zijn ook hier te lezen.