jpekker

Zoek de 10 verschillen: Gooische vrouwen

Gooischevrouwen

Voor de eerste Gooische vrouwenfilm maakte Gijs Kuijper drie jaar geleden twee posters. De ene was gebaseerd op de platenhoes van het Beatles-album Abbey Road, met Anouk Verschuur (Susan Visser), Claire van Kampen (Tjitske Reidinga), Cheryl Morero (Linda de Mol) en Roelien Grootheeze (Lies Visschedijk) op een zebrapad in plaats van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.

De ander deed sterk denken aan Sie kommen!, een befaamde (naakte)foto met vier vrouwen van Helmut Newton, waarnaar Kuijper eerder ook al de twee posters voor Amazones modelleerde.

Voor Gooische vrouwen 2 liet distributeur Independent Films opnieuw twee posters maken. Op de breedst verspreide zijn de Gooische vriendinnen voor de besneeuwde Oostenrijk bergtoppen gephotoshopt. (terzijde: dat Linda’s haar net een skihelm lijkt, was de grap, twitterde regisseur Will Koopman…)

Op de tweede staan ze in vrijwel exact dezelfde houding als op de tweede eerste Gooische vrouwenfilmposter (bent u daar nog?!) – alleen zijn Anouk en Claire van plaats verwisseld.

De distributeur zal wel zeggen dat Newtons vaak gekopieerde en geplagieerde foto de inspiratiebron was; ik kan me goed voorstellen dat Kuijper daar anders over denkt…

amazones2

siekommen1

siekommen2

8495124919_48856cc062_z