jpekker

Theater in de bioscoop

Zonder pardon

Al enige tijd worden er concerten, opera’s, toneelstukken en zelfs tumor-operaties live doorgegeven in de bioscoop. In Mexico was onlangs de voetbaltopper tussen America en Guadalajara rechtstreeks in de bioscopen te zien. In 3D nog wel. Pathé heeft plannen om komende zomer het WK Voetbal aan te bieden op groot scherm.

Vanaf donderdag draait er ook een theatervoorstelling in de bioscoop. (Zoals er ook verfilmde games te zien zijn, pretparkattracties en bordspellen – niet live, maar toch).

‘Na een tournee vol uitverkochte zalen, dolenthousiast publiek en jubelende recensies’, aldus het persbericht van distributeur Independent Film, ‘is het plan opgevat om de theatershow van Theo Maassen Zonder pardon een vervolg te geven. Eindelijk een kans om kaartjes te bemachtigen zonder in een lange rij te staan.’

Voor de registratie heeft regisseur Norbert ter Hall gebruik gemaakt van tien camera’s, waardoor de toeschouwer ‘veel dichterbij komt dan in het theater. En in een bioscoopzaal blijft het toch, net als in het theater, een collectieve kijk- en luisterervaring.’ ‘De eerste reacties van bioscoopexploitanten zijn vooralsnog zeer enthousiast’, aldus Rachel van Bommel, directeur van Independent Films.

Goed. Voor de volgende voorstelling van Theo Maassen hoeven we dus geen dure theaterkaartjes meer te kopen. De bioscoop is een veel betere plek voor theater. Je kunt er ook niet worden uitgescholden of beledigd als je een paar minuten te laat binnenkomt of toevallig op de eerste rij terecht bent gekomen.

Zonder pardon draait vanaf donderdag 12 november in 25 bioscopen.