jpekker

Let us be cheerful van Sarah Carlier: Laat ons blij zijn!

sarah-lam-500

Let us be cheerful heet Sarah Carliers installatie in Liefhertje en De Grote Witte Reus in Den Haag. Op acht schermen toont ze dertien videowerken over in cultuur gewortelde tradities en gewoontes, die elkaar dan weer versterken, dan weer in een ander perspectief zetten. Een man wast zijn auto in de stromende regen; een vrouw stoft haar enorme verzameling heiligenbeelden af. Een man stopt een scheepje in een (plastic) fles; een meisje snijdt de kop van een ijslam, de siroop die vervolgens wegstroomt lijkt net bloed.

Still-The Holy

still-The Rescue

De schitterende symfonie van videobeelden (‘moving pictures’ noemt Carlier ze zelf) duurt ruim twintig minuten, maar als je langer blijft kijken zie je meer. Of beter: zie je de poëtische of humoristische details die het minuten durende filmpje in drie tellen op zijn kop zetten, maar die je in eerste instantie nét miste omdat je naar een van de andere schermen keek. Daar word je blij van…

Let us be cheerful van Sarah Carlier. T/m 22/2 in Liefhertje en De Grote Witte Reus, Stationsweg 137 (vlakbij station Holland Spoor).