jpekker

I Love Hooligans op HAFF bekroond met Vakprijs Nederlandse animatie

I Love Hooligans 1

Op de openingsavond van het HAFF is I Love Hooligans van Jan-Dirk Bouw bekroond met de Vakprijs voor Nederlandse animatie. Het is een interview met een vervaarlijke voetbalsupporter, vervat in grafisch krachtige, contrastrijke beelden. Als homo leidt hij noodgedwongen een eenzaam bestaan en leeft hij voortdurend in angst voor ontdekking.

“I Love Hooligans vertelt een belangrijk verhaal, dat eigenlijk alleen op deze manier verteld kán worden. Wij juichen het toe dat documentaire-animatie een steeds belangrijker plek krijgt in de media, en willen daarom de vakprijs geven aan deze innovatieve animatievorm,” aldus de jury bestaande uit filmmaker/kunstenaar Floris Kaayk, producent Ton Wolswijk en ikzelf.

De jury maakte ook de nominaties bekend voor de Grote Prijs voor Nederlandse animatie: 
Boogie Woogie in inkt en krijt van René Adema, vanwege de vrolijk stemmende animatie, het unieke ritme en de volstrekte eigenheid; Cruise Patrol van Bobby de Groot en Arjan van Meerten, omdat de makers met hun verhaal, de stijl, mise-en-scène, kadrering en montage steeds weer wisten te verrassen; en 
Mute van Job, Joris & Marieke, een fijne combinatie van muziek en beeld en een verhaal dat zich alleen in animatie laat vertellen; een weloverwogen combinatie van wrangheid en plezier.

De Grote Prijs voor Nederlandse animatie wordt op zondag 23 maart om 16:30 uitgereikt. Na de prijsuitreiking wordt de winnende film vertoond.