jpekker

Gezien – de Eindexamententoonstelling van de Gerrit Rietveld Academie

De Eindexamententoonstelling van de Gerrit Rietveld Academie wordt onder de aandacht gebracht met 260 unieke affiches. “Approved by Kim Jong-Un” staat er op de een, of “The he het hot Shot Show” en “The Fuckin Worst Campaign Ever for a Graduation Show”.

De campagne is bedacht door twee studenten van de afdeling Grafisch Ontwerp, Tanguy Wermelinger en Martino Morandi, als onderdeel van hun afstudeerproject. De Franse Wermelinger en de Italiaanse Morandi ontwikkelden een zogenaamde ‘postermachine’: een systeem waarmee de eindexamenkandidaten hun werk of inspiratiebron, een naam voor de afstudeershow of wat dan ook konden uploaden in een vast grid.

Meer dan de helft van de mede-eindexamenkandidaten deed mee; daarnaast maakten Wermelinger en Morandi een stuk of honderd posters van het productieproces. De twee kochten een A0-printer waarmee alle posters werden geprint – in een oplage van één. Centercom (voorheen Bizon) verspreidde de affiches in Amsterdam, waar ze te zien zijn tot en met 10 juli, de laatste dag van de expositie. Wermelinger en Morandi hebben beiden hun bachelor gehaald, met dank aan hun postermachine én de andere eindexamenstudenten.

De Eindexamententoonstelling is t/m 10 juli in de Gerrit Rietveld Academie, Fred. Roeskestraat 96 in Amsterdam.