jpekker

Floor Rieder maakt mooiste boekomslag

B7JB8kPCcAEscAv.jpg_large

Alice in Wonderland, met een illustratie van Floor Rieder, is door de Libris-boekhandels verkozen tot het Mooiste Boekomslag van 2014. Eind vorig jaar won Rieder ook al de Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar, voor haar illustraties in Het raadsel van alles wat leeft.

De Libris-boekhandels hadden een voorselectie gemaakt van 15 boeken, vervolgens was het woord aan de lezer. Er werd ruim 4000 keer gestemd, waarvan 392 keer op de winnaar. “Deze sprong er vrijwel direct uit. Het retro doch speelse uiterlijk van een notitieboekje bracht mij meteen terug naar mijn eigen kindertijd waarin mijn vader mij het verhaal van Alice in Wonderland nog voorlas. Pure nostalgie!”, aldus mevrouw S. Zaaijer. Mevrouw N. van der Elst schreef: “Niet alleen met de voorkant, maar ook met alle tekeningen in het boek weet Floor Rieder een nieuwe Alice te scheppen. Een hernieuwde kennismaking met klassieker!”

Op de tweede plek eindigde De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren van Haruki Murakami (“Het boek valt meteen op tussen alle andere boeken met foto’s en zachte kleuren op de omslag”, aldus mevrouw M. Vernooy); de derde plek was voor Hotel De Grote L van Sjoerd Kuyper (“De tekening nodigt uit/maakt nieuwsgierig naar boek en inhoud”, aldus mevrouw J. Veenstra).

Mooiste-boekomslag-2014-content-Libris-zbtn