jpekker

Fernweh, Gameboy en If mama maken kans op KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie

Fernweh van Ena Sendijarevic, Gameboy van Giancarlo Sánchez en If mama ain’t happy, nobody’s happy van Mea de Jong zijn door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten genomineerd voor de KNF Prijs voor Beste Filmacademie Productie.

De prijs wordt vrijdagavond 4 juli uitgereikt tijdens het Gouden Veren Gala van het Keep an Eye Filmacademie Festival. De jury bestaat uit Charlotte Bouman (Glamour), Sasja Koetsier (de Filmkrant), Maricke Nieuwdorp (Glamcult), Karin Wolfs (Cinema.nl) en ikzelf.

Persfoto Ferweh1

Fernweh (regie: Ena Sendijarevic / scenario:  Guido Hendrikx en Ena Sendijarevic)
“De jury is zeer gecharmeerd door de manier waarop deze compacte, ingetogen vertelling, gedragen door de charismatische hoofdrolspeelster, complexe gevoelens weet over te brengen door volledig te vertrouwen op de zeggingskracht van de goedgekozen beelden.”

GAMEBOY05

Gameboy (regie: Giancarlo Sánchez / scenario: Joeri Kloppert)
“Zowel de plotontwikkeling als de overtuigende dynamiek tussen de personages verbindt deze film sterk met het nu. De effectieve montage en de sterke regie accentueren de rol van onbezonnenheid en toeval. Dit creëert spanning, die op een waarachtige manier voelbaar maakt hoe de hoofdpersonages elkaar opstuwen in euforie.”

IMAH 2

If mama ain’t happy, nobody’s happy (scenario en regie: Mea de Jong)
“In een doeltreffende vertelvorm maakt regisseur De Jong de kijker deelgenoot van haar persoonlijke familiegeschiedenis. Zij is daarbij niet bang ook haar eigen onzekerheden te laten zien. Dit siert de maakster en geeft de film bovendien een zeer aanstekelijke dynamiek.”