jpekker

(Meer dan) 10 redenen om direct na het IFFR ook naar Berlijn af te reizen…

Prince

Prins, het speelfilmdebuut van Sam de Jong (Magnesium), uitverkoren als openingsfilm van Generation 14+, en de kortfilm Un Creux Dans Mon Cœur van Mees Peijnenburg, nog zo’n talent uit Noord, eveneens opgenomen in Generation 14+.

Kurt Cobain-House

Kurt Cobain: Montage of Heck van Brett Morgen, een geautoriseerde documentaire over Kurt Cobain met bijdragen van de Nederlandse animatieregisseur Hisko Hulsing (Junkyard).

Counting

COUNTING van Jem Cohen (Museum Hours, Benjamin Smoke), geproduceerd door o.a. Patti Smith (!), opgenomen in het Forum.

1212792_Taxi 3

Taxi van Jafar Panahi, in het geheim in Teheran opgenomen terwijl hij van de Iraanse autoriteiten 20 jaar geen films meer mocht maken.

Une Jeunesse Allemande

Une Jeunesse Allemande van Jean-Gabriel Périot, opgenomen in Panorama Dokumente.

201521119_1_IMG_FIX_700x700

Über die Jahre, opgenomen in het Forum, waarvoor Nikolaus Geyrhalter meer dan tien jaar filmde in een met sluiting bedreigde textielfabriek.

Die_L_gen_der_Sieger_03

Woche der Kritik. Op het IFFR was keerde de Critics’ Choice na dertien jaar terug; op het festival van Berlijn wordt voor het eerst een Woche der Kritik georganiseerd. Pikant: een van de geselecteerde films is Die Lügen der Sieger van Christoph Hochhäusler, de keuze van de Duitse criticus Rudiger Suchsland (én een van de publiekshits) in de Critics’ Choice die Dana Linssen en ik organiseerden.

knight_watermark

Knight of Cups van Terrence Malick. Die trailer alleen al; adembenemend mooi!

herzog-queen-3-fb

Queen of the Desert. Een Werner Herzog-film met Nicole Kidman, dat kan alle kanten op. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de verhalen van de set…

201504290_7_IMG_FIX_700x700

Ixcanul van Jayro Bustamante, tot stand gekomen met een bijdrage van het Rotterdamse Hubert Bals Fonds.

fifty-shades-grey

Fifty Shades of Grey. De boeken heb ik niet gelezen, maar ik ben stiekem wél benieuwd naar de film.

1211514_Sergio Herman Fucking Perfect

Sergio Herman, FUCKING PERFECT. De Nederlandse producties Eisenstein in Guanajuato (Peter Greenaway) en Zurich (Sacha Polak) wil ik ook graag z.s.m. zien, maar ik ben vooral nieuwsgierig naar de documentaire van Willemiek Kluijfhout (L’Amour des Moules) over sterrenkok Sergio Herman, opgenomen in het onderdeel Kulinarische Kino.