jpekker

Zoek de 10 verschillen: uitzicht op zee

all year round 2013 2014 c ola lanko detail day 8

Boven een fragment uit het prachtige All Year Round van de Oekraïnse Amsterdamse Ola Lanko, nog t/m 7 mei te zien in Foam 3h. Lanko, die fotografie studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en de Rietveld Academie in Amsterdam, maakte vanuit de vensterbank van haar appartement een jaar lang geautomatiseerde opnames van het uitzicht op het IJ.

Het project wordt gepresenteerd als een fraaie ruimtelijke installatie, waarin allerlei details en gebeurtenissen zijn opgenomen die gedurende het jaar werden geregistreerd door de camera. Het zou ervoor moeten zorgen dat de bezoeker het voortschrijden van de tijd ervaart…

New Horizons

Onder een spread uit het boek New Horizons van kunstenaar/fotograaf Bruno van den Elshout. Van den Elshout fotografeerde met een speciaal ontworpen installatie een jaarlang ieder uur hetzelfde zicht op de Noordzee: het resultaat is een verzameling van 8.785 ongekend kleurrijke beelden, waarvan je in eerste instantie amper gelooft dat ze niets anders laten zien dan dezelfde alledaagse werkelijkheid – steeds weer opnieuw.

De 500 fraaiste beelden worden door vormgever Rob van Hoesel samengebracht in NEW HORIZONS: kunstwerk-in-boekvorm, dat 4 december 2014 zal verschijnen in een maximale oplage van 2012 genummerde exemplaren. Tot en met 31 augustus is het nog mogelijk middels voorintekening bij te dragen aan de totstandkoming.