jpekker

Trailer Trash

restricted21

In Los Angeles zijn voor de tiende keer de Golden Trailer Awards uitgereikt, de prijzen voor korte promotiefilmpjes voor bioscoopfilms, bedoeld om mensen te verleiden tot een bioscoopbezoek. In 61 categorieën, waaronder ‘Beste Voice Over’, ‘Golden Fleece’ (de beste trailer voor een slechte film) en de ‘Trashiest Trailer’.

De grote winnaar is Star Trek (‘Summer 2009 Blockbuster’, ‘Best In Show’, ‘Best Summer 2009 TV Spot’, ‘Best Summer 2009 Blockbuster Poster’). Wall-E won ‘Best Animation/Family’, Bruno kreeg ‘Best Comedy’ – de niet eens zo heel erg expliciete trailer met de flamboyante Oostenrijkse modenicht Brüno is overigens op een groot aantal trailer-websites niet meer (ongecensureerd) te vinden.

One Eyed Monster won de prijs voor ‘Trashiest Trailer’, The Spirit de ‘Golden Fleece’, en Tropic Thunder kreeg de prijs voor ‘Best Voice Over’, die sinds dit jaar is hernoemd tot Don LaFontaine Award for Best Voice Over, ter ere van de man wiens stem de standaard heeft gezet in het genre.

My Winnipeg van Guy Maddin – mijn persoonlijke favoriet – werd onderscheiden als ‘Most Original’. Let the Right One In – ook erg goed – werd onderscheiden als ‘Best Foreign Horror/Thriller Trailer’.

De complete, schier eindeloze lijst winnaars is te downloaden op de website van de Golden Trailer Awards.