jpekker

Seksistisch en vrouwonvriendelijk

De reclameposters van Les Infidèles, een relatiekomedie met The Artist-ster Jean Dujardin in de hoofdrol, moeten uit het Franse straatbeeld worden verwijderd, vindt de Franse reclamewaakhond ARPP. Ze zouden seksistisch zijn en vrouwonvriendelijk, aldus een woordvoerder.

Tsja. Frankrijk was niet eens zo heel erg lang een ruimdenkend en vrijzinnig land.

Het geval staat niet op zichzelf. In Amerika werd een poster van Zack and Miri Make a Porno afgekeurd door de Motion Picture Association of America (die niet alleen alle films keurt die in de Amerikaanse bioscopen worden uitgebracht, maar ook de bijbehorende posters), omdat deze seksueel suggestieve beelden zou bevatten.

Die poster heeft wel wat Les Infidèles: erop staan de (aangeklede) hoofdrolspelers Seth Rogen en Elizabeth Banks, met onderaan, op kruishoogte hun achterhoofden, waardoor de indruk wordt gewekt dat ze elkaar oraal bevredigen. De tekst ‘Coming Soon’ maakt het plaatje – en de grap – af.

‘Seth Rogen & Elizabeth Banks made a movie so titillating that we can only show you this drawing’, stond er op de alternatieve filmposter. De Nederlandse distributeur BFD gebruikte overigens zonder problemen de eerste filmposter.