jpekker

Afficheprijs in Hoog Catharijne

Filmposters

In Hoog Catharijne is de hele maand oktober op verschillende plekken een postertentoonstelling, met affiches van klassiekers als Blue Movie en Turks fruit en posters van films die op het afgelopen Nederlands Film Festival werden vertoond. Ook te zien zijn alle winnaars van de Cinema.nl Afficheprijs sinds 2001, inclusief de winnaar van de afgelopen editie: De nieuwe wildernis van Arent Jack, evenals de andere genomineerde posters.

opening

opening1

De expositie werd tijdens het filmfestival feestelijk geopend door directeur Willemien van Aalst; de presentatie was in handen van Jasper en Marius Gottlieb, en dat was niet voor niets: de tweeling is bekend door hun rollen in onder meer SpangaS en Verliefd op Ibiza en studeert inmiddels grafische vormgeving. Allebei; de een aan de Rietveld in Amsterdam, de ander aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag…

afficheprijs in eye

Ook EYE besteedde aandacht aan de afficheprijs. op de monitoren waren oproepen te zien om op een van de vijf genomineerde posters te stemmen. Ten slotte was er ook aandacht voor de Cinema.nl Afficheprijs in de Talkshow van het Nederlands Film Festival; donderdagavond werd bij Claudia de Breij aan tafel de winnaar bekendgemaakt.

Uitreiking