jpekker

Museumtips

IMG_6194

1 Modern Times in de Philipsvleugel in het Rijksmuseum
Vergeet De Nachtwacht! Hoewel het Rijks pas sinds 1975 foto’s verzamelt, is de verzameling fraai (er zijn zowel enorme series van bekende namen als kiekjes van volslagen onbekenden) en het nieuwe onderkomen bepaald indrukwekkend.

05_Tentoonstellingsoverzicht_-_Exhibition_overview

2 The Future of Fashion in Boijmans Van Beuningen
Ik heb niks met mode, maar was erg onder de indruk, vooral van de ontwerpen rond het thema ‘innovaties in materialiteit’.

p_86_87_b

4 Gubbels in Oranje
In meerdere vertrekken van Paleis Soestdijk zijn schilderijen (koffiepotten, stoelen, tafels, stillevens) en andere objecten te zien van Klaas Gubbels. Ook zijn er werken te zien van kunstenaars met wie Gubbels zich graag omringt: van Fernand Léger, Willem de Kooning, Daan van Golden en René Daniels.

hack_the_brain_240

4 De Arnon Grunberg Tentoonstelling bij Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
Alles wat je over Arnon Grunberg zou willen weten en nog veel meer, samengebracht in een vier zaaltjes. Het leukste is het hersenonderzoek waaraan je je kunt onderwerpen, terwijl je Het bestand leest. Maar pas op: de resultaten zullen worden vergeleken met de eerdere die van de schrijver…

IMG_6250

5 Voetbal Halleluja! in het Amsterdam Museum
Voetbal is volkssport nummer een, voetbal is passie, voetbal is oorlog en voetbal is god. Stadions stromen vol, kerken lopen leeg, Studio Sport is de nieuwe zondagbesteding. Is voetbal de nieuwe religie? Voetbal Halleluja! geeft het antwoord niet, er is weel veel leuks te zien, waaronder de Gouden schoen van Marco van Basten.