jpekker

Levensechte personages

Toen Gilles van der Loo in 2010 de verhalenwedstrijd van het Volkskrant Magazine won, was de jury ervan overtuigd dat zijn winnende inzending David geschreven was door een vrouw. Het zegt alles over zijn verbeeldingskracht. Of hij nu een pubermeisje tot leven wekt of een bejaard echtpaar, een zoon met een vader die doodgaat of een zwarte buschauffeur in New York, de personages van Van der Loo zijn levensecht, van de eerste hoofdletter tot de allerlaatste punt.

Zijn minibiografie is overigens ook fijn geschreven: “Gilles van der Loo (Breda, 1973) is schrijver en huisvrouw. Hij studeerde klinische psychologie en werkte vijftien jaar in overwegend Italiaanse horeca. Zijn bosbessenjam werd in 2009 bekroond met de Myrtille d’Or op het Concours International des Confitures et Marmalades te Brest.”

Eten en voedsel, dat zijn óók belangrijke ingrediënten van zijn verhalenbundel Hier sneeuwt het nooit, die kort geleden is verschenen bij Van Oorschot en zo snel mogelijk een tweede druk verdient. Op naar de boekwinkel!