jpekker

KunstRAI

Wegens corona werd de KunstRAI vorig jaar eerst verplaatst van april naar oktober; het had destijds het eerste grootschalige evenement in de RAI moeten worden. Maar helaas. Vervolgens zou de beurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst in december plaatsvinden, als proefevenement, waarbij alle bezoekers voor binnenkomst een sneltest zouden moeten ondergaan, maar ook dat feest ging niet door.

Afgelopen mei kon de beurs wéér niet doorgaan, omdat de KunstRAI werd gezien als doorstroomlocatie, maar nu is het dan eindelijk zover: de 36e editie van de KunstRAI vindt plaats van woensdag 8 tot en met zondag 12 september in de Europahal (hal 1). En het verheugt de organisatie zeer dat er, met uitzondering van de 1,5 meter-regel, geen extra coronamaatregelen hoeven worden toegepast…

De beeldendekunstredactie van Het Parool maakte een bijlage met alle hoogtepunten, van de sieraden van Rob Koudijs en Art on Paper tot de Sluijters Prijs en de outsider art-tentoonstelling van Studio Philadelphia. De pdf is hier te downloaden.