jpekker

KunstRai en Art Fair tevreden over bezoekersaantallen en verkoopcijfers

Kunsthal+Citroen+Amsterdam+Art+Fair

De 31e editie van de KunstRai, van woensdagavond 27 t/m zondag 31 mei in de RAI, heeft ‘mede door de bewust geboden diversiteit’ iets meer dan 15.000 bezoekers getrokken; ‘weer meer mensen dan vorig jaar’. Volgens codirecteur Mark Slegers is aan het aantal verkopen af te meten dat het gevoel dat er sprake is van een crisis voor veel mensen ‘veel minder’ is geworden. ‘Hoopgevend. Zeker in een tijd waarin de subsidiestroom van overheidswege voor de beeldende kunst en de kunstenaars opdroogt is het des te belangrijker dat we er gezamenlijk voor zorgen dat er sprake is van een groeiend en breed draagvlak voor de kunst onder het publiek.’

De eerste editie van de Amsterdam Art Fair, die gelijktijdig met de KunstRai plaatsvond in de voormalige Citroën-garage op het Stadionplein, trok volgens de organisatie 11.600 bezoekers. Initiatiefnemer Wim van Krimpen is opgetogen over dit hoge bezoekersaantal en zeker ook over het grote aantal verkopen. Antoinette de Stigter van galerie ART AFFAIRS, die recent werk van Herman de Vries presenteerde, noemt Amsterdam Art Fair haar beste beurs ooit.

Omdat de monumentale Citroën-garage, in 1930 en 1931 gebouwd naar een ontwerp van Jan Wils, verbouwd gaat worden tot een hoogwaardig kantoor- en restaurantgebouw zal de 2e editie van Amsterdam Art Fair volgend jaar plaats vinden op het Museumplein, tegenover het Stedelijk Museum. ‘Zoals de Frieze in Londen,’ aldus Van Krimpen. De beurs wordt bovendien uitgebreid tot 50 deelnemers: 30 uit Nederland en 20 uit België en Duitsland.