jpekker

Het Parool Film Fest (Paff) groeit

Het Parool Film Fest (Paff) groeit. De derde editie, van 10 tot en met 14 oktober, vindt plaats in Cinecenter (Centrum), Het Ketelhuis (West), FC Hyena (Noord) en Studio/K (Oost).

Tijdens de vijf dagen van Paff wordt een selectie van nieuwe films uit binnen- en buitenland gedraaid. Veel van de films zijn geselecteerd voor de filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Zo is in oktober de Gouden Palm-winnaar Shoplifters te zien, van de Japanse cineast Hirokazu Kore-eda.

Ook zijn er (voor)premières van Nederlandse films, zoals Heinz van Piet Kroon, een animatiefilm naar de strip van René Windig en Eddie de Jong, die jarenlang in Het Parool stond. Ook is er een randprogramma met talkshows, lezingen en muziek. Paff presenteert zich daarmee als breed podium voor de auteursfilm, films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is.

“Paff staat garant voor een bezoek aan een of meer belangrijke films in een omgeving waar even niets anders lijkt te bestaan. Wij vertonen films die blijven hangen en waar je nog vaak aan terugdenkt,” zegt Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool. “Ons festival heeft intussen een plek verovert in het hart van de filmliefhebber. We verheugen ons erop in oktober op verschillende plekken in de stad de liefde voor film te delen.”

Kaarten voor Paff gaan in september in de verkoop. Dan wordt ook het programma bekendgemaakt. Eind september brengt Het Parool een Paff-special uit: 24 pagina’s interviews, achtergronden en beschouwingen.