jpekker

Gaat dat zien!

Niels-Bekkema

knopen

Dit weekeinde voor het laatst te zien in Amsterdam: de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst-expositie in het Paleis op de Dam, met fraai werk van o.a. Philipp Kremer, Anne Forest, Dorus Tossijn en Niels Bekkema, en de bijzondere kettingen, broches en objecten van ‘knopenkoning’ Henk Leppink bij Ron Lang Art.

Malevich zelfportret in twee dimensies, 1915

looming_fire_press_image006

Ook zeer de moeite waard: Malevich in het Stedelijk, de video-expositie Sluimerend vuur van Péter Forgács in EYE, en de foto-expositie Ons dagelijks brood van Henk Wildschut in het Rijksmuseum.

in_search_of_uiq

En mooi maar iets verder weg: Dread: Fear in the Age of Technological Acceleration in De Hallen in Haarlem. Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert EYE zaterdag 26 oktober een symposium, waarop curatoren, kunstenaars, wetenschappers en filmers spreken over de impact van de digitale media en sociale netwerken op onze ervaringswereld. ‘s Avonds is er een speciaal film- en muziekprogramma, net als de expositie samengesteld door Juha van ’t Zelfde, met onder meer de vertoning van In Search of UIQ van Silvia Maglioni en Graeme Thomson.