jpekker

Dubbel genomineerd

Op het afgelopen Nederlands Film Festival werd de poster van Zonder pardon onderscheiden met de Cinema.nl Afficheprijs. het nieuws haalde tal van kranten en websites, waarin de ‘film’ die de poster onder de aandacht moest brengen op verschillende manieren werd omschreven: de Volkskrant sprak van een ‘theater-dvd’; persbureau NOVUM had het over een ‘televisieregistratie’. In werkelijkheid ging het om een registratie van de gelijknamige, succesvolle theatershow van Theo Maassen, speciaal gemaakt voor de bioscoop.

De compleet andere poster van die theatershow, eveneens gemaakt door Marc Koppen en Theo Maassen (Scherpontwerp), is óók genomineerd, en wel voor de TheaterAffichePrijs 2010. De jury heeft de affiches onder andere beoordeeld op het wervende karakter, het intrigerende effect en de (zichtbare) artistieke visie. Daarnaast moest het affiche als theateraffiche herkenbaar zijn. Bij de series heeft de jury tevens gelet op de kracht van het concept. “De geselecteerde affiches van dit jaar zijn van hoge kwaliteit, inventief en met een duidelijke boodschap”, aldus jurylid Martin Pyper op de site van het Theater Instituut Nederland (TIN).

Op zijn eigen site noemt Pyper de filmposter veel minder interessant dan de theaterposter: ‘In fact i find the difference between this one and the theater version very strange…’

De bekendmaking van de TheaterAffichePrijs-winnaar is begin november.