jpekker

De Oerol-dagkrant van woensdag 17 juni

IMG_5018

Naast voorstellingen bezoek ik tijdens Oerol graag restaurants. Jáááren geleden was De Grië in Oosterend van ‘f&b-manager’ Ton van Scheppingen, chef-kok Joos van Strien en Han Leereveld mijn favoriet; ze hadden destijds geloof ik een Michelinster.

Op een gegeven moment verhuisde De Grië naar Paal 8 Hotel aan Zee; na een ruzie met het management verhuisde Van Scheppingen nog een keer, naar Golden Tulip Resort Schylge (inmiddels WestCord Hotel Schylge). Daar ben ik ook nog weleens wezen eten; best lekker, mooi uitzicht, maar érg ongezellig.

De laatste jaren ga ik met graagte naar Restaurant ’t Golfje in Midsland-Noord, waar Helga Stobbe in de keuken staat. Naast het formidabele eten was de sommelier een van de voornaamste attracties, maar die schijnt intussen in de plaatselijke wasserette te werken.

Nu verzorgt de fantastische Babs van Ravenswaaij de wijnen. Zij werkte eerst in Paal 8. Toen voormalig dagkrant-hoofdredacteur Kees Driessen zijn notenallergie eens aan haar meldde, antwoordde ze: “Word je een beetje misselijk of ga je meteen dood als er een nootje in je eten zit?” Best grappig vonden Anke en ik. Kees niet.

Enfin, gister waren we weer in ’t Golfje. Zowel de Tonijn & Nori als de Lam & Biet waren verrukkelijk. En ik wil tijdens Oerol nog een keer terug voor de Zeebaars & Paling…

De Oerol-dagkrant van woensdag 17 juni is hier te downloaden (met de juiste, door Brent Kok vormgegeven eilandpagina!! – sorry Brent en eilanders!). De Golfje-foto is van Anke Teunissen.