jpekker

Dag 4: zaterdag 20 mei

IMG_8583

Aan het eind van de middag ging ik naar Come swim, het 16 minuten durende regiedebuut van actrice Kristen Stewart. Stewart werd verwelkomd door directeur Thierry Fréamaux en zei dat ze niets te zeggen had, dat haar filmpje maar voor zichzelf moest spreken. Dat viel nog niet mee: Come swim is een wel heel erg kunstig, surrealistisch kleinood waar geen touw aan vast te knopen valt.

Daarna haastte ik me naar Théâtre Debussy voor Le redoutable van Michel Hazanavicius, die een Oscar won voor zijn leuke The Artist. Het was al laat, maar met mijn roze pas met stip zou ik nog zo door moeten kunnen lopen, voordat de grote meute (roze, blauw, geel en groen) wordt binnengelaten.

Maar toen ik bij de bioscoop arriveerde stonden alle kleuren nog te wachten. Toen het al tegen half 8 liep, grapte iemand dat Clint Eastwood wel héél veel tijd nam voor zijn masterclass (die stond ‘s middags geprogrammeerd in Debussy), daarna begon een aantal journalisten te slow-hand-clappen.

En toen stormde opeens al het personeel naar buiten, vrij ongeorganiseerd, en werden de journalisten gesommeerd zich uit de voeten te maken. Op twitter verscheen het bericht dat er een bommelding was geweest. Althans, er was een tas in de zaal achtergebleven. Nadat politieagenten met honden de zaal hadden doorzocht mochten we alsnog naar binnen. Loos alarm. Drie kwartier later dan gepland begon de film: een soort sitcom over het huwelijk van Jean-Luc Godard (Louis Garrel) met Anna Karina.

Misschien was het de vloek van de Franse filmgod…

IMG_8588

IMG_8592