jpekker

Crowdfunding, nu ook op het IFFR!

Scène uit Pepperminta van Pipilotti Rist, die op het IFFR zijn Nederlandse première beleeft en in mei in de Nederlandse filmhuizen wordt uitgebracht door Contact Film.

Ik doe aan crowdfunding. Ik heb 2,50 euro overgemaakt om het Stedelijk Museum tot nieuwe plannen aan te zetten. Voor 1000 euro per jaar ben ik ‘gouden donateur’ geworden van het bijzondere fotojournalistieke The Sochi Project, waarmee fotograaf Rob Hornstra en schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen de ‘extreme make-over’ van de Russische badplaats Sochi willen documenteren in de aanloop naar de Olympische Winterspelen.

En kortgeleden ben ik voor 40 euro coproducent geworden van Liebling, een kortfilm van de Zwitserse beeldend kunstenares Pipilotti Rist, een van de drie makers met een ‘Rotterdam-profiel’ die door het IFFR zijn uitverkoren voor Cinemareloaded.com.

Per project is 30 duizend euro nodig. Sinds Cinemareloaded.com eind november met veel tamtam werd gepresenteerd door directeur Rutger Wolfson is nog maar 2.285 euro (voor Alexis Dos Santos), 1.440 euro (Pipilotto) en 1.295 euro (Ho Yuang) overgemaakt. Dat schiet dus niet erg op. Schrikbeeld: als op 1 juli niet genoeg geld wordt overgemaakt voor een bepaald project, zoekt het festival zelf een andere bestemming voor het geld…

PS: Ik ben een van de meest actieve coproducenten. Met 40 euro… Kreeg woensdagavond onderstaande mail:

Dear co-producer Jan Pieter Ekker,

You are one of five most active co-producers of Pipilotti Rist. Therefore we are happy to invite you the Industry Party of the International Film Festival Rotterdam, where you can meet and greet Pipilotti Rist and other filmmakers. The party will take place at Sunday 31 January from 22.00-1.30 hours, in the Thalia Lounge Kruiskade 31, Rotterdam. You can pick up your admission ticket at the Secretary office at the Karel Doormanstraat278b in Rotterdam.
The office is open from 9.00 till 21.00 each day, (including weekends). Your invite is strictly personal and admits one person.

Kind regards, the Cinema Reloaded team

PS2: in het afsluitende persbericht spreekt het IFFR van ‘een veelbelovende start’ van het Cinemareloaded project. Zouden ze dat nu echt menen? Another World: Rocky + Lulu van Alexis Dos Santos staat op 2835 euro, Liebling van Pipilotti Rist op 1930 euro en het nog naamloze project van Huo Yuhang op 16660 euro. En het festival is voorbij, wie gaat er nu nog investeren de komende maanden…