jpekker

Coming Soon! (II)

characters_charlotte gainsbourg

Er was al een geniale teaser-poster, nu is er een al even geweldige set ‘character-posters’. Daarop zijn alle 14 (!) hoofdrolspelers uit Lars von Triers twee keer twee uur durende ‘erotische sprookje’ Nympomaniac te zien op het moment dat ze een hoogtepunt bereiken. Van Charlotte Gainsbourg, Uma Thurman en Shia LaBeouf tot Stellan Skarsgard, Christain Slater, Jamie Bell en Willem Defoe. Misschien wel de mooiste is van Udo Kier, met zijn ogen extatisch weggedraaid.

characters_udo kier

De posters doen denken aan het fotoboek Head Shots van de Amerikaanse fotografe Aura Rosenberg, met zwartwit-portretten van 61 mannen uit New York en Berlijn, genomen op het moment dat ze klaarkomen. Ook moest ik denken aan de al even bijzondere fotoserie After, waarvoor Martine Stig portretten maakte van koppels direct nadat ze seks hadden gehad. Maar er is één belangrijk verschil: die koppels hadden fluks een hemdje of shirt aangetrokken en kijken zeer (zelf)bewust in de lens van de fotograaf. Von Tiers’ acteurs doen dat niet; die zijn (decent) naakt en trekken alle registers open om een geweldig orgasme te faken.

after

Wild Bunch brengt Nymphomaniac I op 9 januari 2014 uit in de Nederlandse bioscopen. Het tweede deel volgt een week later.