jpekker

Lost River beleeft Nederlandse première op Imagine

o-RYAN-GOSLING-LOST-RIVER-facebook

Op Imagine wordt donderdagavond Lost River vertoond, het regiedebuut van de Amerikaanse acteur Ryan Gosling. De film ging vorig jaar in wereldpremière op het festival van Cannes. De reacties waren overwegend negatief; ik twitterde dat ik het een hysterische film vond.

Op basis van deze tweet was ik gevraagd voor een mini-debat: ik zou de film moeten aanvallen, Kees Driessen neemt de verdediging op zich.

Ik heb direct bedankt voor de eer. De kwalificatie ‘hysterisch’ betekent nog niet automatisch dat ik Lost River wil aanvallen. Sterker: ik voel geen enkele behoefte om welke film dan ook aan te vallen, ik gebruik mijn schaarse tijd liever om mensen enthousiast te maken voor een film. Ook voor Lost River valt best wat te zeggen, maar daarover binnenkort meer in een interview met Gosling in Het Parool.

Lost River draait donderdag 9/4, 19.20 op Imagine. Cinéart brengt de film uit op 9/4 met een ‘speciale actie’: ONE WEEK ONLY! Aansluitend zal Goslings regiedebuut wel gewoon op VOD en DVD verschijnen.