jpekker

‘Exclusief wereldwijd in de bioscoop’

Contour

This Is It is een event. De voorverkoop begon weken geleden al, en de film draait slechts 2 weken in de Nederlandse bioscopen, aldus de geoliede publiciteitsmachine. ‘Exclusief wereldwijd in de bioscoop’ en ‘een speciale, limited-special van twee weken’, in de woorden van Sony Pictures Entertainment en Sony Music Entertainment.

Regisseur Kenny Ortega (High School Musical) noemt This Is It ‘Michaels geschenk aan zijn fans’. ‘Toen we het materiaal begonnen te verzamelen voor deze bioscoopfilm beseften we dat we iets unieks, uitzonderlijks en heel specials hebben vastgelegd op film. Het is een heel persoonlijke, exclusieve blik in de wereld van een creatief genie. Voor de eerste keer ooit zullen fans Michael zien zoals ze hem nooit van te voren hebben gezien – deze grootse artiest aan het werk.’

De poster doet de film geen recht; daarvan gaan er dertien in een dozijn: het uit duizenden herkenbare contour van the King of Pop opgevuld met nog veel meer Michael Jacksons. Dat stramien wordt te pas en te onpas van stal gehaald, maar zelfden zo effectief en artistiek verantwoord als Sander Plug deed voor De Vagina Monologen (bekroond met de TheaterAffichePrijs).